Kyle Smeets en Niels Peters debuteren op het WK Kata in Abu Dhabi

Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober vonden de wereldkampioenschappen Kata plaats in Abu Dhabi. Kyle Smeets en Niels Peters hadden de eer om een van de koppels te zijn die Nederland vertegenwoordigde op het gebied van het Katame-no-Kata. Er waren twee poules van elk veertien koppels en per poule gingen de beste zes door naar de finale.

Kyle en Niels hebben 374,5 punten gescoord en hebben daarmee een achtste plek veroverd binnen hun poule, wat helaas net onvoldoende om de finale te bereiken. Zoals op de bijgevoegde afbeelding te zien is, heeft het aan de morele steun van de leden van de D-groep niet gelegen. Desondanks zijn bestuur, trainers en leden van S.V. Nippon Waubach super trots op ze. Deze ervaring smaakt naar meer en we kijken reikhalzend uit naar alle prestaties en prijzen die nog in het verschiet liggen.

Een woord van dank aan Sander Stammers, Ruud van Zwieten (assisitent bondscoach), Jean Philippe Gilon, Nicolas Gilon, Fred Pijls en Hugo Lumens (judokai Born) voor de bijdrage aan de voorbereidingen van Kyle en Niels.

Tot slot nog een woord van dank aan alle mensen die in financiële zin een bijdrage hebben geleverd aan de reis van Kyle en Niels naar Abu Dhabi.

Kyle Smeets en Niels Peters debuteren op het WK Kata in Abu Dhabi