Leden van S.V. Nippon geslaagd voor eerste dan bij de danexamens in Roermond

Afgelopen zondag 17 december vonden de danexamens plaats in de Jo Gerrishal in Roermond. Vanzelfsprekend was S.V. Nippon vertegenwoordigd, zowel op de mat als op de tribune. De spreekkoren bij het betaald voetbal in de Eredivisie verbleken bij het publiek dat namens S.V. Nippon aanwezig was. Onze afvaardiging op de judomat bestond uit de volgende koppels: Jennifer Claessen en Remko Bach, Denise van Loon en Kyle Smeets en Leo Pennartz en Tom Schiefer. Ze zijn alle drie geslaagd voor hun zwarte band.

Jennifer was als eerste van de vereniging aan de beurt. Bij wijze van experiment moest zij gesplitst examen doen; het onderdeel waarin het Nage-no-Kata geëxamineerd werd, deed ze bij de commissie op mat 3 en de onderdelen van het staande en grondwerk deed zij bij commissie 4. Dit vanwege het feit dat de organisatie heeft geprobeerd de examens zo efficiënt mogelijk te roosteren. Jennifer is twee-en-een-half jaar geleden weer begonnen met judo nadat zij ongeveer 15 jaar geleden gestopt was. Met Remko heeft zij bij haar terugkeer afspraken gemaakt om samen te gaan trainen voor de eerste dan. Remko slaagde in december 2022 en Jennifer slaagde afgelopen zondag. Zowel tijdens haar intermezzo van de judo als sinds haar terugkeer bij de vereniging heeft ze naar haar zwarte band(examen) toegeleefd. Het behalen van de zwarte band was voor haar een droom die uitkwam. Behalve dat ze slaagde, heeft ze een dijk van een examen neergezet waar ze heel erg trots op mag zijn. Laat het slagen van Jennifer een aanmoediging zijn voor elke judoka die ooit gestopt is en overweegt om weer te beginnen met judo.

Na Jennifer was Denise aan de beurt. Zij was voor haar examen erg zenuwachtig en dit uitte zich bijvoorbeeld in het al wakker zijn om half zeven ’s ochtends. Gelukkig was zij op het examen haar zenuwen de baas en is ook zij geslaagd voor de zwarte band. Ten behoeve van het examen van Denise, heeft Kyle Smeets zich opgeworpen als uke. Behalve het slagen voor de zwarte band, is haar jonge leeftijd ook nog een reden om trots te zijn; Denise was tijdens het behalen van haar zwarte band 16 jaar en met uitzondering van Fred Pijls en Roy Duijkers (zij waren beiden 15 toen ze hun zwarte band behaalden) zijn er weinige andere judoka’s die dit op zo’n jonge leeftijd al bereiken.

Tot slot werd de overwinningsreeks van S.V. Nippon afgesloten met het examen van Leo Pennartz. Als er één judoka bij onze vereniging was die het gegund werd om zijn zwarte band te behalen, dan was het Leo. De wens om zijn zwarte band te halen had hij al heel lang, alleen was er het probleem dat hij geen judopartner had om mee op examen te gaan. Uiteindelijk heeft hij toch een uke gevonden in Tom Schiefer. Het slagen van Leo is het ultieme bewijs van karakter en doorzettingsvermogen, waarvoor hij en Tom niets anders dan complimenten verdienen. Dit toont ook het karakter van onze geweldige vereniging: ook al zit iemand bij onze vereniging die voor de zwarte band wil opgaan zonder partner, linksom of rechtsom wordt er uiteindelijk altijd een oplossing gevonden.

Judo doe je niet alleen, vandaar dat de vereniging ook nog een speciaal woord van dank uitspreekt voor alle trainers die aan het slagen van Jennifer, Denise en Leo een bijdrage hebben geleverd.

Leden van S.V. Nippon geslaagd voor eerste dan bij de danexamens in Roermond