Leden van S.V.Nippon Waubach geslaagd voor de eerste en derde dan in Roermond

HOME > NIEUWS

Afgelopen zondag 18 december 2022 zijn een viertal leden op judo-examen gegaan in de Jo Gerrishal te Roermond. Remko Bach, Thijs Mevissen en Wessel Giesen zijn opgegaan voor hun eerste dan en Niels Peters ging op voor zijn derde dan.

Onze hoofdtrainer Fred Pijls heeft de reputatie om zijn kandidaten – haast letterlijk – beslagen ten ijs te laten komen, wederom waargemaakt, want ze zijn alle vier geslaagd. Niels was als eerste aan de beurt. Samen met zijn judopartner Kyle heeft hij het nog spannend gemaakt, want vanwege een rugblessure kon het vriezen of dooien. In de sporthal heeft het gevroren, maar tijdens het examen van Niels heeft het gedooid, want hij is met vlag en wimpel geslaagd.

Toen Niels zijn examen had gehaald, was het ijs gebroken en toen was Remko aan de beurt. Samen met zijn judopartner Jennifer, heeft hij zichzelf overtroffen op het examen. Het slagen van Remko is extra bijzonder, daar waar zowel hij als Jennifer een tijdje gestopt zijn met judo. De pauze van Remko duurde 25 jaar en die van Jennifer 15 jaar. Een paar jaar geleden hebben ze besloten de draad weer op te pakken en een tijdje daarna hebben ze samen de afspraak gemaakt om te trainen voor het eerste danexamen van Remko. Laat het slagen van Remko een aanmoediging zijn voor elke oud-judoka die ooit is gestopt en overweegt om weer met judo te beginnen.

Na het examen van Remko was Thijs aan de beurt met zijn judopartner Robin. Thijs liet de vereniging en het publiek dat namens de vereniging aanwezig was niet in de kou staan en ook hij heeft met zijn examen geschitterd. Behalve zijn goede examen, is zijn leeftijd ook nog een reden om trots te zijn; Thijs is tijdens het behalen van zijn zwarte band 16 jaar en met uitzondering van Fred Pijls en Roy Duijkers (zij waren beiden 15 tijdens het behalen van de zwarte band) zijn er weinig andere judoka’s die op zo’n jonge leeftijd de zwarte band halen.

Tot slot was Wessel aan de beurt. Voor hem was het gedeelte met Kata een koud kunstje na de Kata-wedstrijden waar hij eind november aan heeft deelgenomen. Ook voor de rest was zijn examen uitstekend en samen met zijn judopartner Liset, sloot hij de overwinningsreeks van de vereniging af.

Na de examens, waren er zelfs examinatoren die fluisterden over een heuse Nippon-stijl die zij bij het judo van onze judoka’s hebben opgemerkt.

Met de resultaten van deze danexamens, kunnen we als vereniging terugkijken op een enorm succesvol seizoen. Een groot woord van dank aan alle trainers, leden, bestuurders en alle andere vrijwilligers die onze vereniging mogelijk maken. Ieders inzet gaat ons zeker niet in de koude kleren zitten. Hopelijk wordt 2023 weer net zo succesvol en zien we iedereen weer gezond en wel op de judomat.

Leden van S.V.Nippon Waubach geslaagd voor de eerste en derde dan in Roermond