NIEUWS

HOME > NIEUWS

Niels Peters en Ronald Smeets gehuldigd bij S.V. Nippon

Afgelopen zaterdag 9 oktober zijn Niels Peters en Ronald Smeets gehuldigd bij S.V.Nippon. Zij hebben respectievelijk de opleiding tot judoleraar A en het examen om te slagen voor de vijfde dan succesvol afgerond. Zodoende dat zij op de voorgenoemde zaterdagochtend aan het begin van de training in het zonnetje zijn gezet.

Bij het beschrijven van de huldiging wordt niet alleen gekeken naar de prestatie die Niels en Ronald geleverd hebben, maar ook naar degenen die hen in het proces voorafgaand aan het examen begeleid hebben. Niels is tijdens zijn opleiding tot judoleraar begeleid door Roy Duijkers en Fred Pijls. Zij zijn degenen die Niels na afloop van de stagelessen van waardevolle feedback hebben voorzien; hierdoor is Niels alleen maar beter en beter geworden als judotrainer.

In het geval van Ronald kunnen – wederom – Fred Pijls en Hugo Lumens niet onbenoemd blijven. Fred Pijls, drager van de zesde dan judo, is hoofdtrainer van S.V. Nippon en heeft een uitzonderlijke staat van dienst wat betreft het begeleiden van judoka’s naar hun danexamen. Telkens weer weet hij met nauwkeurige precisie verbeterpunten te benoemen bij de vele details die de kata’s rijk zijn. Op die manier beheersen de judoka’s de kata’s steeds beter. Ronald is de eerste judoka die door Fred is voorbereid op z’n vijfde danexamen. Hugo Lumens, ook drager van de zesde dan judo, is trainer van Judokai in Born. Ronald heeft samen met zijn judopartner Marcel Scholtz besloten om op dinsdagavond bij de vereniging van Hugo te trainen om op die manier een extra trainingsprikkel te hebben.

Niels en Ronald, nogmaals gefeliciteerd met het behaalde resultaat en een woord van dank aan Roy, Fred en Hugo voor de goede begeleiding!

Niels Peters en Ronald Smeets gehuldigd bij S.V. Nippon