Ronald Smeets geslaagd voor vijfde dan judo

HOME > NIEUWS

In de vroege ochtend van zaterdag 25 september reisde Ronald samen met zijn judopartner Marcel Scholtz en zoon Kyle Smeets af naar Wijk bij Duurstede voor zijn vijfde danexamen. De eerste-, tweede en derde danexamens worden afgenomen in de provincie, bij ons in de provincie is dat in de Jo Gerrishal in Roermond, maar de hogere danexamens vinden op landelijk niveau plaats.

Voor het vijfde danexamen moet je naast het staande- en grondonderdeel vijf (!) kata’s demonstreren. Ronald heeft gekozen voor de volgende kata’s:

  • nage-no-kata: dit is het gevechtskata.
  • go-no-sen-kata: dit is het overnamekata.
  • katame-no-kata: dit is het grondkata.
  • kime-no-kata: dit is het zelfverdedigingskata.
  • koshiki-no-kata: dit is het kata dat uitgaat van het principe van het gebruik maken van de persoonlijke massa.

Daarnaast is Tim Heinen geslaagd voor het eerste gedeelte van zijn vierde danexamen. Tim heeft besloten om gespreid examen te doen, wat zoveel wil zeggen als dat hij het eerste gedeelte op zaterdag 25 september heeft gedaan en dat hij het tweede deel van zijn examen in november zal doen. Als hij voor het tweede gedeelte slaagt, dan is hij geslaagd voor de vierde dan.

Het slagen van Ronald en Tim is een knappe prestatie, onder andere omdat het tijdens de voorbereidingen voor het examen een aantal keer is voorgekomen dat het is uitgesteld vanwege de Coronapandemie. Ronald en Tim, namens alle leden van S.V. Nippon: van harte gefeliciteerd met dit resultaat!

Ronald Smeets geslaagd voor vijfde dan judo