NIEUWS

HOME > NIEUWS

S.V. Nippon Waubach sluit het jaar af met avondje Weerwolven van Wakkerdam

Afgelopen vrijdagavond 22 december heeft S.V. Nippon Waubach het kalenderjaar afgesloten met een avondje Weerwolven van Wakkerdam in onze dojo. De dresscode was ‘Foute Kersttrui’ en het was mooi om te zien dat zoveel jeugdige judoka’s hier gehoor aan hebben gegeven. We hebben de gekste truien gezien!

Voor diegenen die niet bekend zijn met Weerwolven van Wakkerdam: dit is een spannend en interactief gezelschapsspel dat draait om list, bedrog en teamwork. In het dorp Wakkerdam is ’s nachts een groep weerwolven actief die proberen de dorpsbewoners te verslinden, terwijl de dorpelingen overdag proberen te ontdekken wie de weerwolven zijn. Het spel begint met het verdelen van de spelers in twee groepen: weerwolven en dorpsbewoners. Tijdens de nachtfase voeren de weerwolven heimelijke aanvallen uit, terwijl speciale karakters hun eigen unieke krachten gebruiken om het spel te beïnvloeden. Overdag komt het dorp samen om te discussiëren en te stemmen over wie zij verdenken als weerwolf. De gekozen speler wordt uit het spel gestemd als de meerderheid van het dorp hiermee akkoord gaat. Het spel gaat door met nachtfases en dagfases totdat alle weerwolven zijn ontdekt of alle dorpsbewoners zijn opgegeten.

Weerwolven van Wakkerdam maakte haar debuut op het judokamp van afgelopen zomer en het bleek dusdanig populair te zijn, dat de Activiteiten Commissie heeft besloten om een speciale avond met dit spel voor onze judoka’s te organiseren. Het was mooi om te zien dat kinderen dit spel anders spelen dan volwassen, waarbij kinderen veel meer op hun onderbuikgevoel durven af te gaan en dan ook nog vaak gelijk lijken te krijgen. Natuurlijk was er ook gezorgd voor allerlei lekkernijen voor tijdens het spelen. Van een gezonde snack met fruit tot aan wafels met slagroom, iedereen was voorzien. Na afloop zijn de volwassen judoka’s en de leden van de AC naar een locatie elders gegaan om ook zelf nog tot in de late uurtjes drie extra rondes te spelen.

De AC is in het begin van dit jaar opgericht en we kunnen stellen dat zij een vliegende start hebben gehad, met als absoluut hoogtepunt het zomerkamp eerder dit jaar. Deze gezellige avond Weerwolven kan met recht een mooie uitsmijter van het jaar genoemd worden.

S.V. Nippon Waubach sluit het jaar af met avondje Weerwolven van Wakkerdam