Unicum Andreas Bilo bij de kyu-examens van S.V. Nippon Waubach.

Afgelopen weekend waren de kyu-examens van S.V. Nippon Waubach en bij de examens in de F-groep, dat is de seniorengroep van de jiu-jitsuka’s, heeft Andreas Bilo een unieke prestatie geleverd: hij is van de witte band in één keer bevorderd naar de oranje band, zonder eerst de gele band te behalen. Andreas heeft zich afgelopen september weer bij de vereniging aangemeld, na ongeveer 20 jaar geleden te zijn gestopt. Over zijn terugkomst schrijft hij zelf het volgende:

“Toen mijn vrouw Elisabeth en ik begonnen met het plannen van een verhuizing terug naar Zuid-Limburg, was mijn eerste eis om op fietsafstand van Ter Waerden te wonen, zodat ik de mogelijkheid zou hebben om weer bij S.V. Nippon te trainen. Met al mijn mooie herinneringen stapte ik afgelopen september na ruim 20 jaar afwezigheid de Dojo binnen. Ik had echter nooit durven dromen dat ik zo warm en open ontvangen zou worden door iedereen, van Judoka’s tot Jiu-Jitsuka’s, trainers, oude bekenden, nieuwe gezichten, het bestuur en de familieleden langs de kant. Het is heerlijk om weer op de mat te staan en ik ben dankbaar om samen met jullie weer deel uit te mogen maken van de beste club die er is!”

Voordat hij stopte, heeft hij altijd gejudood, maar in september is hij weer gestart met zowel judo als jiu-jitsu. Wellicht dat het hem gaat lukken om het record van Niels Peters te verbreken: Niels is in het najaar van 2013 begonnen met judo en heeft vier jaar daarna, op 1 december 2017, zijn zwarte band behaald.

Unicum Andreas Bilo bij de kyu-examens van S.V. Nippon Waubach.