Jan Pijls

Jan Pijls is drager van de derde dan judo en eerste dan jiu-jitsu. In zijn actieve judojaren trainde hij met judocoryfee Martin Poglajen. Jan nam vaak deel aan toernooien. Hij werd onder andere bij de team- wedstrijden tweede tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. Hij richtte in 1978 de vereniging “S.V. Nippon Waubach” op, voor judo en jiu-jitsu. Door zijn uitstekende manier van judoles geven groeide de vereniging in korte tijd naar 150 leden. Door Jans actief, innoverend, creatief, stimulerend, regelenden organiserend talent is Nippon Waubach sinds haar oprichting steeds een grote vereniging gebleven. Naast het aanleren van goede kwaliteit judo vindt Jan het ook belangrijk om de leden iets belangrijks in hun leven mee te geven, namelijk: zelfvertrouwen, normen en waarden, met beide benen stevig op de grond blijven.

Jan Pijls