TRAINERS

HOME > VERENIGING > TRAINERS

FRED PIJLS

Fred Pijls zit op judo sinds hij vier jaar oud is. Tijdens zijn jeugd is hij meerdere malen Limburgs kampioen geweest en heeft hij zijn vader Jan Pijls geassisteerd bij het geven van judotraining. Op 15-jarige leeftijd behaalde hij de zwarte band, oftewel de eerste dan.

Tijdens zijn opleiding aan de KMA werd hij lid van het Nationaal Militair Judo team en daarin is hij zelfs Nationaal Militair Kampioen geworden en is hij op de wereldkampioenschappen in Rio de Janeiro geëindigd op de vijfde plaats. Na zijn afronding op de KMA is heeft hij de opleiding gevolgd tot jeugd judoleider, judoleraar A en judoleraar B.

In de periode 2000 – 2005 is hij lid geweest van de district gradencommissie. In 2006 en 2008 is hij samen met een afvaardiging naar de zomercursus voor het Kodokan geweest, waarna onze vereniging volledig is  overgestapt op het Kodokan-kata. Vanaf dat moment verkreeg hij ook de licentie van Nationaal kata jurylid.

In 2012 introduceerde en demonstreerde hij het go-no-sen-kata in Nederland en in 2015 behaalde hij zijn zesde dan. In 2015 is hij lid geworden van de Kata commissie judo en sinds 2020 is hij zelfs voorzitter.

JAN PIJLS

Jan Pijls is drager van de derde dan judo en eerste dan jiu-jitsu. In zijn actieve judojaren trainde hij met judocoryfee Martin Poglajen. Jan nam vaak deel aan toernooien. Hij werd onder andere bij de teamwedstrijden tweede tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. Hij richtte in 1978 de vereniging “S.V. Nippon Waubach” op, voor judo en jiu-jitsu. Door zijn uitstekende manier van judoles geven groeide de vereniging in korte tijd naar 150 leden. Door Jans actief, innoverend, creatief, stimulerend, regelend en organiserend talent is Nippon Waubach sinds haar oprichting steeds een grote vereniging gebleven.

Naast het aanleren van goede kwaliteit judo vindt Jan het ook belangrijk om de leden iets belangrijks in hun leven mee te geven, namelijk: zelfvertrouwen, normen en waarden, met beide benen stevig op de grond blijven.

Jan

ROY DUIJKERS

Roy Duijkers zit op judo sinds hij zes jaar oud is. Op vijftienjarige leeftijd behaalde hij de zwarte band,
oftewel de eerste dan. In de periode dat hij aan het CIOS te Sittard studeerde, behaalde hij zijn
diploma’s voor judoleraar A, judoleraar B en jiu-jitsu leraar A.

Verder is Roy ook nog geslaagd voor de derde dan judo en de tweede dan jiu-jitsu. Hij geeft training
aan doordeweekse groepen aan judoka’s in de leeftijd van acht tot veertien jaar. Tot slot traint Roy ook
nog zelf in de D-groep.

RIK REIJNDERS

Rik Reijnders zit op judo sinds mei 1997. Op achttienjarige leeftijd behaalde hij de zwarte band, oftewel de eerste dan. 
Eind 2012 is hij geslaagd voor de tweede dan en in juni 2015 voor de derde dan. Hij besloot om niet alleen zelf te trainen, maar ook om training te gaan geven. Dit leidde ertoe dat hij in mei 2012 slaagde voor de opleiding tot jeugd judoleider (niveau 2). In het seizoen 2016 – 2017 heeft hij zich verder ontwikkeld door te slagen voor de opleiding judoleraar A (niveau 3).

Tot zover de chronologie. Een goede training moet volgens hem een mix zijn van een veilig leerklimaat waarin judo gedoceerd kan worden en een gezellige sfeer waarin met elkaar gelachen kan worden.

Rik

MARCEL SCHOLTZ

Marcel zit op judo sinds hij acht jaar oud is. Op twintigjarige leeftijd behaalde hij de zwarte band, oftewel de eerste dan. In de zomer van 2010 werd hij benaderd door de vereniging om de opleiding tot jeugd judoleider te volgen, welke hij in 2011 met succes heeft afgerond. Sindsdien geeft hij training aan de J-groep; de groep met jongste en kleinste judoka’s binnen de vereniging.

In de zomer van 2012 is Marcel geslaagd voor zijn tweede dan en eind 2014 is hij geslaagd voor zijn derde dan. In 2017 is hij geslaagd voor de opleiding judoleraar-A (niveau 3).

Vandaag de dag traint Marcel zelf in de D-groep, de senioren groep. Daarnaast is hij sinds de zomer van 2018 waarnemend secretaris en sinds 2019 secretaris van het bestuur van de vereniging.

NIELS PETERS

Niels Peters is pas op zijn dertiende begonnen met judo, middels een maatschappelijke stage eind 2013. Deze stage hield in dat Niels de trainers van de J-groep ondersteunde tijdens het training geven. Hij haalde de stage met vlag en wimpel. De vereniging heeft Niels leren kennen als een enorm leergierige en gedreven judoka, want hij is de trainers blijven ondersteunen na afloop van zijn stage.

Niels heeft voor een unicum binnen de vereniging gezorgd; hij zat pas vier jaar op judo alvorens hij in november 2017 slaagde voor de zwarte band, oftewel de eerste dan. Stilzitten zat er niet bij, want in december 2018 slaagde hij voor de tweede dan.

Verder is Niels geslaagd voor de opleiding tot dojo-assistent (niveau 1) in maart 2019 en tijdens dit schrijven is hij in de afrondende fase van de opleiding tot judoleraar A (niveau 3).

Niels

KYLE SMEETS

Kyle Smeets is op achtjarige leeftijd begonnen met judo. Dit was geen verrassing, aangezien judo bij
Kyle in de genen zit; Kyles vader, Ronald, is oud-trainer en drager van de vierde dan. In juni 2016 slaagde
hij zelf voor de zwarte band, oftewel de eerste dan en in juni 2018 slaagde hij voor de tweede dan.

De vereniging heeft Kyle leren kennen als een enorm enthousiaste judoka die een rots in de branding is:
sinds medio 2018 ondersteunt hij de trainers op meerdere dagen in de week en sowieso op elke maandag.
Daarbij voorziet hij jonge judoka’s op een prettige en geduldige wijze van aanwijzingen en feedback.

Verder is Kyle geslaagd voor de opleiding tot dojo-assistent (niveau 1) in januari 2020 en tijdens dit schrijven
is hij in de afrondende fase van de opleiding tot judoleraar A (niveau 3).

JACK MACKA

Jack Macka heeft tijdens zijn middelbareschooltijd voor het eerst kennis gemaakt met jiujitsu. De liefde voor deze sport, bleek later, is nooit overgegaan. In 2006 pakte hij de draad weer op en begon weer van voren af aan. In 2014 behaalde hij met tros zijn tweede dan en in datzelfde jaar rondde hij succes vol de opleiding jiu-jitsu leraar A af. Het behalen van deze mijlpaal was niet mogelijk geweest zonder het vele trainen, oefenen en “genieten” van opgelopen blauwe plekken en schaafwondjes.

Deze instelling van doorzetten, iedere keer weer oefenen en “genieten” van de pijnlijke momenten, heeft hem niet alleen een stap verder gebracht in zijn sportieve ontwikkeling, maar ook in zijn persoonlijke ontwikkeling. Zo is jiu-jitsu een uitlaatklep in de brede zin; een bezinningsmoment in de drukte die gepaard gaat met leiding geven. Zijn motto is: we kunnen succesvol zijn als we elkaar helpen.

Jack
Fred

FRED PIJLS

6e DAN JUDO | JUDOLERAAR B

Fred Pijls zit op judo sinds hij vier jaar oud is. Tijdens zijn jeugd is hij meerdere malen Limburgs kampioen geweest en heeft hij zijn vader Jan Pijls geassisteerd bij het geven van judotraining. Op 15-jarige leeftijd behaalde hij de zwarte band, oftewel de eerste dan. Tijdens zijn opleiding aan de KMA werd hij lid van het Nationaal Militair Judo team en daarin is hij zelfs Nationaal Militair Kampioen geworden en is hij op de wereldkampioenschappen in Rio de Janeiro geëindigd op de vijfde plaats. Na zijn afronding op de KMA is heeft hij de opleiding gevolgd tot jeugd judoleider, judoleraar A en judoleraar B. In de periode 2000 – 2005 is hij lid geweest van de district gradencommissie. In 2006 en 2008 is hij samen met een afvaardiging naar de zomercursus voor het Kodokan geweest, waarna onze vereniging volledig is overgestapt op het Kodokan-kata. Vanaf dat moment verkreeg hij ook de licentie van Nationaal kata jurylid. In 2012 introduceerde en demonstreerde hij het go-no-sen-kata in Nederland en in 2015 behaalde hij zijn zesde dan. In 2015 is hij lid geworden van de Kata commissie judo en sinds 2020 is hij zelfs voorzitter.
Jan

JAN PIJLS

3e DAN JUDO & 1e DAN JIU-JITSU | JUDOLERAAR B

Jan Pijls is drager van de derde dan judo en eerste dan jiu-jitsu. In zijn actieve judojaren trainde hij met judocoryfee Martin Poglajen. Jan nam vaak deel aan toernooien. Hij werd onder andere bij de teamwedstrijden tweede tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. Hij richtte in 1978 de vereniging “S.V. Nippon Waubach” op, voor judo en jiu-jitsu. Door zijn uitstekende manier van judoles geven groeide de vereniging in korte tijd naar 150 leden. Door Jans actief, innoverend, creatief, stimulerend, regelend en organiserend talent is Nippon Waubach sinds haar oprichting steeds een grote vereniging gebleven. Naast het aanleren van goede kwaliteit judo vindt Jan het ook belangrijk om de leden iets belangrijks in hun leven mee te geven, namelijk: zelfvertrouwen, normen en waarden, met beide benen stevig op de grond blijven.
Roy

ROY DUIJKERS

3e DAN JUDO & 2e DAN JIU-JITSU | JUDOLERAAR B

Roy Duijkers zit op judo sinds hij zes jaar oud is. Op vijftienjarige leeftijd behaalde hij de zwarte band, oftewel de eerste dan. In de periode dat hij aan het CIOS te Sittard studeerde, behaalde hij zijn diploma’s voor judoleraar A, judoleraar B en jiu-jitsu leraar A.

Verder is Roy ook nog geslaagd voor de derde dan judo en de tweede dan jiu-jitsu. Hij geeft training
aan doordeweekse groepen aan judoka’s in de leeftijd van acht tot veertien jaar. Tot slot traint Roy ook
nog zelf in de D-groep.

Rik

RIK REIJNDERS

3e DAN JUDO | JUDOLERAAR A

Rik Reijnders zit op judo sinds mei 1997. Op achttienjarige leeftijd behaalde hij de zwarte band, oftewel de eerste dan. Eind 2012 is hij geslaagd voor de tweede dan en in juni 2015 voor de derde dan. Hij besloot om niet alleen zelf te trainen, maar ook om training te gaan geven. Dit leidde ertoe dat hij in mei 2012 slaagde voor de opleiding tot jeugd judoleider (niveau 2). In het seizoen 2016 – 2017 heeft hij zich verder ontwikkeld door te slagen voor de opleiding judoleraar A (niveau 3).

Tot zover de chronologie. Een goede training moet volgens hem een mix zijn van een veilig leerklimaat waarin judo gedoceerd kan worden en een gezellige sfeer waarin met elkaar gelachen kan worden.

Marcel

MARCEL SCHOLTZ

3e DAN JUDO | JUDOLERAAR A

Marcel zit op judo sinds hij acht jaar oud is. Op twintigjarige leeftijd behaalde hij de zwarte band, oftewel de eerste dan. In de zomer van 2010 werd hij benaderd door de vereniging om de opleiding tot jeugd judoleider te volgen, welke hij in 2011 met succes heeft afgerond. Sindsdien geeft hij training aan de J-groep; de groep met jongste en kleinste judoka’s binnen de vereniging.

In de zomer van 2012 is Marcel geslaagd voor zijn tweede dan en eind 2014 is hij geslaagd voor zijn derde dan. In 2017 is hij geslaagd voor de opleiding judoleraar-A (niveau 3).

Vandaag de dag traint Marcel zelf in de D-groep, de senioren groep. Daarnaast is hij sinds de zomer van 2018 waarnemend secretaris en sinds 2019 secretaris van het bestuur van de vereniging.

Niels

NIELS PETERS

2e DAN JUDO | DOJO ASSISTENT

Niels Peters is pas op zijn dertiende begonnen met judo, middels een maatschappelijke stage eind 2013. Deze stage hield in dat Niels de trainers van de J-groep ondersteunde tijdens het training geven. Hij haalde de stage met vlag en wimpel. De vereniging heeft Niels leren kennen als een enorm leergierige en gedreven judoka, want hij is de trainers blijven ondersteunen na afloop van zijn stage.

Niels heeft voor een unicum binnen de vereniging gezorgd; hij zat pas vier jaar op judo alvorens hij in november 2017 slaagde voor de zwarte band, oftewel de eerste dan. Stilzitten zat er niet bij, want in december 2018 slaagde hij voor de tweede dan.

Verder is Niels geslaagd voor de opleiding tot dojo-assistent (niveau 1) in maart 2019 en tijdens dit schrijven is hij in de afrondende fase van de opleiding tot judoleraar A (niveau 3).

Kyle

KYLE SMEETS

2e DAN JUDO | DOJO ASSISTENT

Kyle Smeets is op achtjarige leeftijd begonnen met judo. Dit was geen verrassing, aangezien judo bij
Kyle in de genen zit; Kyles vader, Ronald, is oud-trainer en drager van de vierde dan. In juni 2016 slaagde
hij zelf voor de zwarte band, oftewel de eerste dan en in juni 2018 slaagde hij voor de tweede dan.

De vereniging heeft Kyle leren kennen als een enorm enthousiaste judoka die een rots in de branding is:
sinds medio 2018 ondersteunt hij de trainers op meerdere dagen in de week en sowieso op elke maandag.
Daarbij voorziet hij jonge judoka’s op een prettige en geduldige wijze van aanwijzingen en feedback.

Verder is Kyle geslaagd voor de opleiding tot dojo-assistent (niveau 1) in januari 2020 en tijdens dit schrijven
is hij in de afrondende fase van de opleiding tot judoleraar A (niveau 3).

Jack

JACK MACKA

2e DAN JIU-JITSU | JIU-JITSU LERAAR A

Jack Macka heeft tijdens zijn middelbareschooltijd voor het eerst kennis gemaakt met jiujitsu. De liefde voor deze sport, bleek later, is nooit overgegaan. In 2006 pakte hij de draad weer op en begon weer van voren af aan. In 2014 behaalde hij met tros zijn tweede dan en in datzelfde jaar rondde hij succes vol de opleiding jiu-jitsu leraar A af. Het behalen van deze mijlpaal was niet mogelijk geweest zonder het vele trainen, oefenen en “genieten” van opgelopen blauwe plekken en schaafwondjes.

Deze instelling van doorzetten, iedere keer weer oefenen en “genieten” van de pijnlijke momenten, heeft hem niet alleen een stap verder gebracht in zijn sportieve ontwikkeling, maar ook in zijn persoonlijke ontwikkeling. Zo is jiu-jitsu een uitlaatklep in de brede zin; een bezinningsmoment in de drukte die gepaard gaat met leiding geven. Zijn motto is: we kunnen succesvol zijn als we elkaar helpen.

MELD JE NU AAN VOOR EEN PROEFLES

Meld je geheel vrijblijvend aan voor een proefles en kom een keer meedoen!

Trainers