Kyle Smeets en Niels Peters tweede (!) op de Europese Kampioenschappen Kata

Afgelopen maandag 12 en dinsdag 13 juni vonden de Europese Kampioenschappen Kata plaats in Podcetrtek (Slovenië). Kyle Smeets en Niels Peters hebben hieraan deelgenomen in het onderdeel Katame-no-Kata. Het was voor het eerst dat ze deelnamen in de seniorenklassen.

Sander Stammers is de nationale bondscoach van koppels die deelnemen aan katawedstrijden, zowel op nationaal als internationaal niveau. Vorige maand is hij Kyle en Niels in de training komen opzoeken om hen één-op-één te begeleiden en dat is een heel mooi symbool van zijn betrokkenheid.

Maandag was een succes voor ze, want het is hen gelukt om zich te plaatsen voor de finale die op dinsdag zou plaatsvinden. Op dinsdag vond de finale plaats en ze hebben vriend en vijand verrast door tweede te worden. Ze hebben 388,5 punten gescoord, terwijl het koppel dat eerste is geworden 391 punten heeft gescoord. De snelle rekenaars weten dat dit slechts een verschil van 2,5 punt is! Deze prestatie is weergaloos en ongekend voor onze vereniging.

Hopelijk worden Kyle en Niels op basis van dit resultaat geselecteerd om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen kata.

De huldiging van Kyle en Niels vond plaats op zondag 9 juli, tijdens het eerste zomerkamp van d

Een woord van dank aan Sander Stammers, Ruud van Zwieten, hij is assistent bondscoach, Fred Pijls en Hugo Lumens (judokai Born).